Tarih Kokan Marmaris Tekne turları!

Dalyan tekne turu
Orhaniye’nin 25 km kuzeydoğusunda olan Marmaris’ten çıkışlı olarak çevre koylara yapılan Marmaris günübirlik tekne turları’nda çok geniş ve farklı seçenekler mevcut durumdadır;

“Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Turu”, “Dalyan Tekne Turu” favoriler arasında yer almaktadır.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Turu çok özel turlar arasındadır. Sedir adası ve kleopatra plajı turuna katılarak dünyada yalnızca iki farklı yerde olan altın sarısı ince ve özel kumdan oluşan plajı görebilir ve masmavi sulara dalabilirsiniz. Sedir adası ve kleopatra plajı turu yazımızdan tur detaylarına ve eşsiz doğası hakkında geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

Dalyan tekne turuna katılarak muhteşem koylarda gezerken İztuzu Plajı’nda Caretta Caretta’ların yumurtlama alanlarını görebilir ve Dalyan’da çamur banyosu yapabilir veya Kaunos antik kentini aynı gün içinde gezebilme imkanınız mevcuttur. Dalyan tekne turu yazımızdan dalyanın eşsiz doğası hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir tekne turları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Akyaka -Azmak
Marmaris çıkışlı yapılan çeşitli su sporları turları da farklı alternatifler sunabilmektedir. Orhaniye’nin 60 km kuzeyinde olan Akyaka’nın hemen yanı başından ağaçlar ve sazlıklar arasından süzülerek Gökova Körfezi’ne akan Azmak doğal bir akvaryum misalidir. Azmak’ta bir tekne gezintisi yapmanızı mutlaka tavsiye etmekteyiz. Azmak serinliği ve şiirsel güzellikteki su altı bitki örtüsünün cam bir ekran gibi yansıması elinizle tutacak kadar net gördüğünüz balıkları kaplumbağaları üzerinde süzülen ördekleri ve sevimli su samurları ile yörenin doğal dokusunu büyüleyici bir atmosferle yaşayacaksınız.

Orhaniye’den 110 km uzaklıkta Ekincik koyundan yapılan günübirlik tekne turlarıyla İztuzu, Kaunos Kral Mezarları ve Antik Kenti’ni görebilirsiniz veya Dalyan’a giderek Sultaniye Kaplıcası ve Çamur Banyosuna uğrayabilir ve eşsiz doğa zevkinin tadını çıkarabilirsiniz.

Ekincik’e kadar gelip de Dalyan tekne turu yapmadan dönmek asla olmayacaktır!… Doğa harikası Dalyan Deltası’nın nefes kesici panoramasını dev bir labirentin içinde gibi ya da yukarıdan baktığınızda dünya haritası üzerinde hissini veren sazlıkların büyüsünü yaşadığınızda doğayla iç içe olmayı tüm benliğinizle hisseder olacaksınız.

Yorumlar